Wouter van den Broek

Wouter van den Broek
Wouter van den Broek

Wouter van den Broek studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Theunissen en Jan Welmers . Bij het afsluiten van zijn conservatoriumstudie behaalde hij naast zijn diploma “uitvoerend musicus” ook de aantekening “improvisatie”. Van 1979 tot 1995 was hij docent aan de muziekschool te Emmeloord en gaf daar les in orgel, piano en muziektheorie. Hij schreef werken voor orgel veelal over melodieën uit het geneefs psalter. In diezelfde tijd was hij ook dirigent van verschillende koren en schreef hij daar ook muziek voor.

Momenteel is hij actief als concertorganist en begeleidt hij in diverse kerken de zondagse erediensten. Als organist maakte hij vele CD-opnames, met o.a. de zeven “Choralphantasien” van Max Reger en de zes Sonates van Mendelssohn. Hij nam Frans-romantische orgelmuziek op in de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam waarbij o.m. de vijfde symfonie van C.M. Widor, Variations sur un Noël van M. Dupré en de Prélude et Fugue sur le nom d’Alain op het programma stonden. Hij speelde voor de KRO improvisaties over gregoriaanse gezangen, de melodieën werden afwisselend met koor en orgel uitgevoerd. Wouter van den Broek startte enkele jaren geleden de CD serie “het orgel als orkest” met de orgelwerken van Franck en Gigout. Deze serie is inmiddels aangevuld met de  orgelwerken van Dubois, Saint Saëns alsmede een verzamel CD met werken van Messiaen, Vierne, Langlais etc.

Hij werkt regelmatig mee aan de concerten van Kleinkoor Caprice waarbij het orgel, naast de reguliere begeleiding, ook nogal eens het orkest moet vervangen zoals bijv. in Psalm 42 van Mendelssohn, het Requiem van Fauré etc. Tevens is Wouter van den Broek continuospeler bij de (Bach)cantatediensten in Harderwijk. Zie verder de eigen website van Wouter van den Broek http://www.organclassics.nl/