Willeke Smits

Willeke SmitsWilleke Smits studeerde orgel, koordirectie, kerkmuziek en piano in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband.
Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en vaste organist van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. Ze is vaste dirigent van het Toonkunst Dameskoor EigenWijs in Amersfoort en het Nieuwegeins Kamerkoor en werkt tevens op projectbasis, o.a. met vocaal ensemble Ab Novembris. Willeke heeft een privé lespraktijk voor piano en orgel in Maarssen en werkt als docent piano bij de Scherpenzeelse Muziekschool SMS.
In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti.
Willeke is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Organisten en Kerkmusici (KVOK), de Stichting Landelijk Samenwerkingsverband Kerkmuziek (SLSK) en van de Stichting Utrecht Orgelland. Willeke Smits is cultureel adviseur van de zondagmiddagconcerten in de St. Willibrordkerk in Utrecht.

Lees meer over Willeke Smits op http://www.willekesmits.nl