Maxine Thévenot

Maxine Thévenot
Maxine Thévenot

Organiste en koordirigente Dr. MAXINE THÉVENOT werd geboren in Canada. Haar carrière speelt zich tot dusver af in Europa (vooral in Groot-Brittannië) en Noord-Amerika en ze trad op in tal van toonaangevende concertzalen en kerken en bij prestigieuze festivals. Haar repertoire omvat alle stijlperioden, inclusief hedendaagse composities die speciaal voor haar geschreven werden. Zij wordt geroemd om haar geëngageerde vertolkingen en opwindende programma’s.

Zij studeerde aan de University van Saskatchewan (Bachelor of Music in Music Education, ‘with distinction’), en aan de Manhattan School of Music te New York (Master of Music en Doctor of Musical Arts in organ performance, bovendien tweemaal de Bronson Ragan Award ‘most outstanding organist’). Voorts kreeg zij diploma’s van het Royal Canadian College of Organists en van het Royal Conservatory of Music. In 2006 ontving zij een Honorary Fellowship van het Royal College of Music te Londen vanwege haar verdiensten voor de muziek.

won prijzen en beurzen bij diverse concoursen. Bij de Canada Bach 2000 National OrganCompetition werd haar met unanimiteit van de jury de eerste prijs toegekend.

Sinds september 2005 is Maxine Thévenot organist en koorleider aan de Cathedral Church of St.John in Albuquerque, New Mexico, USA. Sinds 2006 is zij ook verbonden aan de University of New Mexico als docente, maar ook als dirigente van het vrouwenkoor Las Cantantesen als organiste van de universiteitskapel. Zij is tevens de oprichtster en artistiek directeur van Polyphony, Voices of New Mexico en werkte in die hoedanigheid samen met leden van The Juilliard School, de Manhattan School of Music en het New Mexico Symphony Orchestra.

 In de loop der tijd heeft zij tal van radio- en CD-opnamen gerealiseerd, als orgelsoliste, maar ook als dirigente. Ook publiceerde zij artikelen in o.m. The American Organist. Voorts heeft zij zitting in de Board of Professional Concerns vanwege de Association of Anglican Musicians en in de National Board of Examiners vanwege hetAmerican Guild of Organists.

Lees meer over Maxine Thévenot op haar eigen website.