Henk Verhoef

Henk Verhoef
Henk Verhoef

Henk Verhoef studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bernard Bartelink en Piet Kee, en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus ‘cum laude’. Met een beurs van het Ministerie van WVC en het Prins Bernhard Fonds studeerde hij een jaar bij André Isoir te Parijs. Hij werd prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelconcours en van het Haarlemse César Franck Concours, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, in de VS, Brazilië en Japan. Henk Verhoef is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk te Amsterdam, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit.

Hij is bestuurslid van de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën en redigeerde de monografieën over De Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Behalve organist is hij ook koordirigent en beiaardier. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en beiaardier van Woerden. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Henk Verhoef adviseert bij restauraties van orgels, klokken en beiaarden. Hij was betrokken bij orgelrestauraties in Amsterdam (o.a. Oosterkerk, Parkkerk, Keizersgrachtkerk en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder), Den Haag (Christian Science-kerk), Wormerveer (Doopsgezinde vermaning), Koog aan de Zaan (Doopsgezinde vermaning) en beiaardrestauraties in Amsterdam (Zuidertoren), Amersfoort (Onze Lieve Vrouwetoren), Haarlem (Bakenessertoren), Enschede (Campus Universiteit Twente). Momenteel adviseert hij inzake de orgels van de Oude Kerk te Amsterdam en de Remonstrantse Kerk te Rotterdam, en het carillon in de Oude Kerk van Scheveningen.

Lees meer over Henk Verhoef op LinkedIn.